En af Europas tre vigtigste festivaler for ny musik er i disse dage i Aarhus for at gafle skandinavisk talent.

Igennem flere år har Reeperbahn Festival i Hamborg fisket danske musiktalenter til den tyske hansestad efter deres optræden på SPOT. Også i år er festivalen repræsenteret i Aarhus i form af booker Max Domma. Han er her for at finde de mest interessante upcomming-bands og for at networke med branchefolk.

“Det er vildt fedt at være her, for Aarhus er en lille by, så man kan gå rundt til fods og få set en hel masse musik,” fortæller Max Domma.

Med sig har han en liste over navne, han skal se. Den tyske festival løber først af stablen i september, så Max Domma har stadig tid til at booke navne til i år. Derfor har han travlt med at se koncerter på SPOT.

Sekuoia og Blaue Blume er i kikkerten

Et af de mest interessante navne for bookeren er i år danske Sekuoia, som fredag spillede på Godsbanen. I sidste øjeblik valgte han dog at droppe koncerten til fordel for Blaue Blume.

“Sekuoia har allerede overbevist mig. Jeg så ham tidligere på året, og det var ret godt. Den type eksperimenterende electronica kan godt blive en smule kedeligt live, men han gjorde det rigtig godt dér. Blaue Blume har jeg hørt meget de sidste par uger, og det var fedt at se, hvordan de fungerede live. De skuffede ikke,” siger han.

Booker I så Sekuoia og Blaue Blume?

“Det er stadig for tidligt at sige, men for Sekuoias vedkommende kunne det måske blive aktuelt i år eller næste år. Blaue Blume har et setup, der passer perfekt til Reeperbahn, men vi har kun 100 pladser til mindre bands, så nu skal jeg have undersøgt efterspørgslen, omtalen og relevansen i Tyskland,” siger han.

Reeperbahn udgør de perfekte rammer for nye bands

Sammen med Eurosonic og The Great Escape regnes Reeperbahn for de mest betydningsfulde festivaler for ny musik. Mere end 3.000 branchefolk holder et vågent øje med festivalens aktører.

“De mange branchefolk kombineret med et væld af gode klubber i Hamborg udgør de perfekte rammer for nye bands. Du kan nå ud til England, Holland, Østrig, USA og så videre, siger han.

Lørdag vil Max Domma som minimum være til stede ved koncerterne med norske Truls, svenske Naomi Pilgrim, danske Heimatt, White Album, og Psyched Up Janis.

LÆS OGSÅ:  Drenge fra The Blue Van fik deres afgørende gennembrud takket være SPOT Festival

Foto: Allan Niss