Flygtningestemmer” er et projekt, der er lavet med flygtninge fra Iran, Irak, Syrien og Bosnien.

Med flygtningestemmer bruges musikken for at få mere fokus på, hvordan det kan være at være flygtning og leve med traumer efter krig og flugt, og samtidig så handler det om, at de flygtninge, der deltager, får en god oplevelse, som de kan bruge til noget; de får lov til at skabe en sang for at fortælle deres historie. Dette har foregået på forskellige måder, de fleste har skrevet deres historier ned og så har de i samarbejde med musiker og psykolog, Gert Barslund, fået skrevet en sangtekst over deres fortælling.

_DSC4575-2

Gert Barslund. Foto: Jonas Kjærgaard

De forskellige musikere, der skal optræde med sangene, har derefter haft mulighed for at fortolke sangene, og sætte deres præg på dem, dog uden at ændre på teksterne. Psykolog og musiker, Gert Barslund, er manden bag projektet, og har ét stort ønske med projektet:

“Vi håber at disse gode sange og dygtige artister og musikere kan medvirke til, at sangene når ud til mange mennesker, således at musikken er med til, at folk kan få en bedre fornemmelse af, hvordan det kan være at være flygtning i Danmark.” fortæller Gert Barslund.

Kunstnerne, der optræder med sangene, er: Søs Fenger, Julie Maria, Sara Grabow, Ida Gard, Sys Bjerre, Freya, Tue West, Julie Berthelsen, Bryan Rice, Jonas Rendbo, Frederik Vedersøe (The Eclectic Moniker) og Steffen Westmark (The Blue Van).

Sangene udkommer på et album d. 2. juni 2014, hvor historierne, der ligger bag projektet, vil være inkluderet på skrift.
Amnesty International og RCT Jylland (Rehabiliteringscenter for torturofre i Haderslev) er med i projektet, og alt overskud fra salg af koncerter og cd’er går til at støtte disse organisationer.

Koncerten kan opleves på SPOT Royal kl. 21:15.