Lørdag den 3. maj kl. 16.30 - 18.00
Musikhuset - Kammermusiksalen

Hi-Fi Scenen og The Mountains har fokus på den gode lyd og den gode støj under årets SPOT.

Med Hi-Fi Scenen ønsker Hi-Fi Klubben at sætte fokus på den gode lyds betydning for musikoplevelsen. På årets SPOT Festival åbner Hi-Fi Scenen igen døren til en suveræn lytteoplevelse og hylder med arrangementet i Musikhuset musikere og produceres ambitiøse lydarbejde i studierne.

Hi-Fi Scenen, der succesfuldt har præsenteret en række af de vigtigste danske musikere og bands på et anlæg i verdensklasse, tager under dette års SPOT Festival sit musikoplevelseskoncept et skridt videre og udfordrer denne gang sig selv og publikum på, hvad der karakteriserer god lyd og god støj.

Under arrangementet får festivalens deltagere mulighed for at høre og møde The Mountains, der for nyligt udgav den kritikerroste debut, ‘The Mountains, The Valleys, The Lakes’. Albummet bliver spillet for publikum på et hi-fi system i verdensklasse for at give den ultimative lytteoplevelse. I forlængelse af lyttesessionen vil bandet blive interviewet af arrangementets vært, P6Beats Carsten Holm, omkring temaerne: Hvad er kunstnerisk god lyd og god støj? Hvordan påvirker støj og kompression vores oplevelse af musik?

“Vi vil gerne invitere publikum til at høre en af 2014’s helt store danske udgivelser i form af The Mountains debut på et hi-fi system i absolut verdensklasse. The Mountains er ligesom os lydnørder, og det er der kommet et interessant lydunivers ud af, som vi ser frem til at præsentere,” siger Martin Kjær Skou, Community & Sponsorship Manager, Hi-Fi Klubben.

“Anlægget fra Steinway Lyngdorf er valgt i kraft af dets evne til at gengive lyden så præcist som muligt, det vil sige, der er fuld dynamik i lydbilledet, og musikken afsløres i sin helhed,” siger Martin Kjær Skou.

The Mountains er producerne og musikerne Frederik og Fridolin Nordsø og sangskriver og musiker Michael Møller. I debuten ‘The Mountains, The Valleys, The Lakes’ har de forenet en fælles ambition om at skabe storladen popmusik, der er skåret ind til benet og som samtidig har kant.

I forbindelse med albumindspilningerne arbejdede bandet sammen med den legendariske lydtroldmand Vlado Meller, der gennem sin karriere på tværs af fire årtier blandt mange er kendt for sit lydarbejde for Kayne West, Metallica og Beastie Boys. Med sin enestående mastereringsteknik satte han sit kunstneriske præg på bandets færdige album, hvilket blandt andet har betydet en lang række intenderede overstyringer.

“Man skal ikke være bange for støj. Musikkens dynamik handler om, hvordan du oplever det, og ikke hvad du ser på en skærm. Derfor er effekter i produktionen som eksempelvis kompression og distortion vigtig for at skabe det samlede udtryk,” fortæller Fridolin Nordsø, The Mountains.

‘The Mountains, The Valleys, The Lakes’ er udkommet på Warner Music.

Læs større interview med Nordsø-tvillingerne.

Hvad: Hi-Fi Scenen præsenterer The Mountains’ ‘The Mountains, The Valleys, The Lakes’
Hvornår: Lørdag den 3. maj kl. 16.30
Hvor: Kammermusiksalen i Musikhuset, Aarhus

Om Hi-Fi Scenen
Hi-Fi Scenen er et musikoplevelseskoncept udviklet i samarbejde mellem Hi-Fi Klubben og bureauet VOLUME. I 2013 premierede Trentemøller sit album ‘Lost’ i Koncerthuset, og When Saint Go Machine havde også verdenspremiere på deres album ‘Infinity Pool’ på Hi Fi-scenen under SPOT 2013. Efterklang præsenterede albummet ‘Piramida’ ved et proppet arrangement i Vega, og den legendariske, svenske hiphop-gruppe, Looptroop Rockers lod fans høre deres ‘Mitt hjärta är en bomb’ som de første på Hi-Fi Scenen under Öresundsfestival i Malmø.