På blot et år har De Danske Hyrder fået en solid fanbase. I aften spiller de på Filuren til Spot Festival.

Det startede med, at drengene fra De Danske Hyrder skrev sange til hinandens fødselsdage, men sangene var hverken med instrumenter eller dejlig chokolade og kager til. I bedste Vestegnsstil var idéen at svine fødselaren til. “Du er bare en fucking nasser, men tillykke alligevel.”

Nu er det dog blevet mere seriøst for drengene fra Albertslund på den københavnske vestegn. De fandt sammen om at danne det kreative kollektiv “De Danske Hyrder”, og er i år blandt P3’s tolv udvalgte kunstnere i Karrierekanonen. I aften spiller de klokken 19.30 på Filuren i Musikhuset.

På blot et år har gruppen fået en solid fanbase og blandt andet slået tilskuerrekord på spillestedet Rust, og i takt med opmærksomheden er kollektivets ambitioner steget.

“Nu skriver vi teksterne i ædru tilstand. Det kan godt være farligt, ” griner de fjorten venner, der er enige om, at projektet dog stadig handler om at have det fedt.

De unge hyrder er stadig ydmyge

Repertoiret består indtil videre af tyve numre, som gruppen selv beskriver som “selvironisk stodderrap med et kommercielt twist.” Den 23. maj slipper gruppen deres nye album ”Dedikeret” løs på Rust i København.

Videoen til deres helt store hit “Fakta” har over 45.000 views på Youtube. Videoen blev optaget i den lokale Fakta efter aftale med vennen Fakta-Freddy. Det var dog ikke helt clearet med ledelsen. Hør, hvad der skete i videoen i slutningen af artiklen.

Selvom det går forrygende for de unge mænd, er de meget ydmyge om situationen og taler pænt om konkurrenterne i Karrierekanonen.

“Hvis vi får et opkald fra Karrierekanonen i morgen om, at vi er gået videre til Skanderborg, er det super fedt. Men hvis ikke, har vi jo stadig vores nye plade. Vi er jo venner og vil altid lave musik.”