En af Danmarks mest erfarne producere Vibeke Windeløv sidder i spidsen for juryen, der skal uddele ‘SPOT Film Prisen 2014′. De to andre er Sonja Richter og Anders August, og vi har spurgt juryformanden om hun tror, hun får sin vilje …

Hvad vil du kigge efter, når du skal bedømme filmene?

– Jeg har siddet i mange juryer og ser ikke efter noget specielt, men vil nok altid lægge vægt på den godt fortalte historie, der både kan forundre og overraske. Og så skal den helst have et helstøbt, visuelt udtryk, eller i det mindste ambitionen om det.

Hvorfor har du sagt ja?

– Jeg har sagt ja til at være med, fordi jeg har erfaring for, at det ofte er instruktørens første film, der er mest spændende, og som har noget særligt på hjerte. Det er straks værre med nummer to. Så jeg har høje forventninger til de her tolv film, vi skal se.

Kan man godt sammenligne fiktion og dokumentar?

– Jeg synes, det er interessant, at man har blandet fiktion og dokumentar i konkurrencen. I mine øjne er det mere et valg om fortællemåde end om at dele verden op i fiktions- og dokumentarfilm. Det kunne godt blive en trend at ophæve den skelnen.

Tror du, du får din vilje, når I skal pege på vinderen?

– Nu har jeg siddet i juryer og bekæmpet formænd, der gerne vil trumfe sin vilje igennem, så jeg vil nødig være sådan en selv. Jeg kender både Sonja og Anders og glæder mig til at snakke en masse gode film grundigt igennem med dem som helt ligeværdige. Og desuden er det ofte sådan, at én film skinner tydeligt igennem som den bedste.

Læs mere om prisen, og se shortlisten med de tolv film her.