SPOT Film har lokket en kyndig og kompetent jury til Aarhus for at uddele SPOT Film prisen 2014: Vibeke Windeløv står i spidsen og bliver flankeret af Sonja Richter og manuskriptforfatter Anders AugustFørstepræmien er et mentorforløb med to gange Scherfig.

De tre jurymedlemmer kommer på en svær opgave, når de skal kåre en vinder blandt de tolv udvalgte film i festivalens hovedprogram, SPOT The Film, som repræsenterer det bedste inden for ny, dansk dokumentar- og fiktionsfilm.

På spørgsmålet om, hvad hun vil kigge efter hos en vinder svarer juryformand Vibeke Windeløv:

“Jeg har siddet i mange juryer og ser ikke efter noget specielt, men vil nok altid lægge vægt på den godt fortalte historie, der både kan forundre og overraske. Og så skal den helst have et helstøbt, visuelt udtryk, eller i det mindste ambitionen om det.”

Læs hele interviewet med Vibeke Windeløv her.

Mentorforløb med to gange Scherfig
Vinderen af SPOT Film Prisen får udover æren og statuetten et særligt sammensat mentorforløb med instruktør Lone Scherfig og manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig, som har dedikeret sig til at yde sparring og åndelig vejledning i forbindelse med instruktørens næste produktion.

De tolv udvalgte film, der skal konkurrere tæller blandt andet film under New Danish Screen-ordningen, afgangsfilm fra Filmskolen og Super 16- og Super 8-uddannelserne:

A World Not Ours (Mahdi Fleifel)
Det mand ikke taler om (Andrias Høgenni)
En maler (Hlynur Palmason)
Exit Neverland (Chadi Abdul-Karim)
Here We’ll Stay (Anne Svejgård Lund)
No Man’s Land (Michael Graversen)
Nu skal vi more os (Emil Falke)
Pine Ridge (Anna Eborn)
Portrait of a Lone Farmer (Jide Tom Akinleminu)
Seksten en halv time (Malou Reymann)
Sne (Laurits Flensted)
Ud, spring over, ind (Thomas Daneskov)