Et unikt samarbejde på årets SPOT Festival forener musik, film og kunst i en helt særlig koncertoplevelse. De to solo artister Lydmor og Bon Homme bliver sat i scene med en eksperimenterende interaktiv oplevelse.

Til årets SPOT Festival bliver Lydmor og Bon Homme’s fælles koncert indhyllet i en eksperimenterende videoinstallation, som skal give publikum en helt særlig koncertoplevelse.  

Foto: Morten Rygaard ©

Foto: Morten Rygaard ©

Eksperimentet er skabt i et unikt samarbejde mellem de to solo artister, den prisvindende film- og animationsinstruktør, Jeanette Nørgaard, og den industrielle designerduo, Troels og Iben Lindebjerg. Artisten Lydmor er begejstret for projektet.

– Det visuelle kommer til at understøtte musikken og skabe en masse energi på scenen. Jeg er meget spændt på, om publikum vil blive fascinerede, og jeg er sikker på, at koncerten bliver magisk, udtaler Jenny Rossander, som står bag kunstnernavnet Lydmor.

 

Billederne skabes med lyd
Den visuelle præsentation har afsæt i en poetisk, kunstnerisk fortælling, CRANE on the Run, som er skabt af Jeanette Nørgaard. Under koncerten vil elementer fra fortællingen udvikle sig visuelt ved hjælp af Lydmor og Bon Homme, som får hver deres karakter. Jeanette Nørgaard laver animationerne, mens Troels og Iben Lindebjerg står for det tekniske set up blandt andet ved hjælp af teknologien Kinect, som opfanger artisternes bevægelser og lyd.

– Lydmor og Bon Homme er kilderne til det visuelle. Vi starter med et grafisk element, som udvikler sig, og til sidst vil Lydmor være dækket af væsener og elementer. Bon Homme vil være omgivet af et mørkt univers. Så de går fra at være artister til at blive nogle andre karakterer ved hjælp af deres lyd, fortæller Troels Lindebjerg.

Samarbejdet mellem Jeanette Nørgaard og Troels Lindebjerg bliver støttet økonomisk af Shareplay Fonden med det formål at teste konceptet på SPOT Festival.

 

På opdagelse med din egen silhuet
Både før og efter koncerten bliver universet præsenteret for publikum i form af en interaktiv installation. Her kan man gå på opdagelse ved hjælp af sin egen silhuet i en stor projektion af et byunivers. Til koncerten vil man finde ud af, at Lydmor og Bon Homme er kilderne til universet.

– Både installationen og koncerten indeholder elementer fra fortællingen CRANE on the Run såsom fjer, former og farver. Man vil for eksempel se et par øjne, ’The Silent Ones’, i udkanten af synsfeltet, som forsvinder, når man kigger på dem. De skal illustrere en tanke, man næsten kan få fat på, men ikke helt kan nå, forklarer Jeanette Nørgaard om det visuelle univers.

Den interaktive koncertoplevelse med Lydmor og Bon Homme kan opleves på Voxhall fredag den 2.maj kl. 22.30.

 

Læs mere om CRANE on the Run her