SPOT Film udskrev i marts en åben pitchkonkurrence, SPOT The Talent, med en halv million kroner i præmieværdi til den bedste filmidé. Nu er feltet snævret ind til fem kandidater, som skal pitche deres idéer til SPOTs søndagsfinale den 4. maj i Øst for Paradis foran en jury med Meta Louise Foldager i spidsen. 

“Vi er gået efter nye, unge, spændende filmfolk, der tør fortælle om deres liv, drømme og mareridt. Nye filmfolk, der vil vælte den gamle filmverden omkuld med spændende, rørende og vilde historier. Vi er gået efter unge filmfolk, som allerede har kendskab til filmverdenen, så de ikke knækker nakken. Og endelig er vi gået efter film, vi gerne selv vil se.”

Sådan lyder det fra Lars Detlefsen, leder af manuskriptuddannelsen på Den Danske Filmskole, og filminstruktør Aage Rais, der har læst alle de indsendte idéer grundigt igennem og valgt de fem bedste ud til pitchfinalen.

De fem finalister er i vilkårlig rækkefølge:

Kasper Rune Larsen

Kristian Nygård

Mette Carla Toft Albrechtsen

Karoline Lyngbye

Patrick Sølberg Kristensen

Pitchfinalen finder sted søndag den 4. maj i Øst for Paradis, hvor de fem idémagere skal overbevise en jury om at netop deres idé fortjener at blive skubbet ud over rampen med et start beløb på 100.000 kr. kontant og yderligere 400.000 kr. øremærket produktionsfaciliteter.

I juryen sidder filmproducer Meta Louise Foldager (juryformand), Carsten Holst, leder af Filmby Aarhus, Morten Hartz Kaplers, leder af Aarhus Filmværksted samt Michael Fleischer, SF Film. Søndag aften kårer de den endelige vinder ved SPOT Films prisuddeling, der har Kristian Leth som vært.

Formålet med pitchkonkurrencen er at finde en original filmskaber med en helt særlig historie på hjerte og kickstarte realiseringen af en fantastisk film. Derudover er det forhåbningen, at konkurrencen også kan skabe vækst i det regionale filmmiljø og åbne døre mod nye samarbejder.

Bag projektet står Filmby Aarhus, Aarhus Filmværksted, Danske Dramatikere og SF Film A/S i samarbejde med SPOT Film.

Læs mere her.