SPOT Film udlover sammen med Aarhus Filmværksted, Filmby Aarhus og SF Film en dusør til den, der kan pitche den bedste filmidé for en professionel jury: 100.000 kr. kontant og produktionsfaciliteter for yderligere 400.000 kr.

Tanken bag idékonkurrencen er, som SPOT gør det på musikfronten, at vende stenene i det øverste talentlag og finde lige præcis den filmskaber med en helt særlig historie på hjerte og et stort kunstnerisk potentiale.

”Mit primære håb er, at det her munder ud i en fantastisk film. Og kan den samtidig agere løftestang for lokale kræfter ud mod nationale eller internationale samarbejder, så spiller klaveret for alvor. Men det kræver en god idé”, lyder det fra leder af Filmby Aarhus, Carsten Holst.

Sådan deltager du
Nye, lovende filmskabere fra hele verden kan deltage, blot skal enten instruktør eller producer have bopæl i Danmark. Alle genrer er velkomne, men idéen skal have spillefilmslængde.

Konkurrencen har ansøgningsfrist d. 24. marts, hvorefter idéerne bliver nøje vurderet af leder af manuskriptuddannelsen ved Den Danske Filmskole Lars Detlefsen og filminstruktør Aage Rais. De udtager 4-6 finalister, som skal pitche deres projekter under selve SPOT Film foran en jury bestående af filmproducer Meta Louise Foldager (juryformand), Carsten Holst, leder af Filmby Aarhus, Morten Hartz Kaplers, leder af Aarhus Filmværksted, og Michael Fleischer, direktør for SF Film.

Den endelige vinder udpeges på SPOT Films store finaledag søndag d. 4. maj i Øst for Paradis.

Læs mere om konkurrencen, og hvordan man ansøger her.

De står bag:
Filmby Aarhus, der er centrum for film- og medieproduktion i Jylland.
Aarhus Filmværksted, der finder og udvikler nye filmiske talenter til den danske filmbranche.
SF Film A/S, der er Danmarks største filmdistributør af både danske og amerikanske spillefilm og et af Danmarks største film- og tv-selskaber.