MED VIDEO: Ord, lyd og lys gik op i en større enhed, da digteren Søren Ulrik Thomsen lørdag eftermiddag optrådte med Det Glemte Kvarter og Århus Sinfonietta på SPOT Festival

Mange vil ikke kun kende Søren Ulrik Thomsen for hans mange digte, men i høj grad også for hans måde at læse dem højt på. I sine oplæsninger udtrykker den danske digter sig både med gestikulationer og rytmer.

Denne lørdag eftermiddag havde den danske digter ladet andre styre rytmen, da han optrådte med septetten Det Glemte Kvarter  og Århus Sinfonietta i Musikhusets store sal. Mens musikken blev klaret af blandt andet en række strygere, blæsere og en sangerinde, stod den lille gråhårede mand midt i salen og læste op undervejs.

Og det blev en eftermiddag, hvor musik og poesi smeltede sammen til en oplevelse, som begejstrede de tilstedeværende i salen. Der var stor applaus efter hver oplæsning.

Samarbejde har givet flere priser

Samarbejdet mellem Det Glemte Kvarter og digter Søren Ulrik Thomsen går helt tilbage til 2010, hvor septetten satte musik til digterens på det tidspunkt ikke-udgivne digtsamling “Rystet Spejl”.

Debutalbummet for samarbejdet udkom i 2013 og fik titlen “Rystet Spejl. Musik og Poesi”. Og det har kastet flere priser af sig, blandt andet Årets Danske Vokaljazzudgivelse 2013. Foruden udsolgte koncerter i både Aarhus og København.

Tilføjelsen af det klassiske ensemble Aarhus Sinfonietta er sket særligt til koncerten på SPOT Festivallen.

 

SE BRUDSTYKKER FRA KONCERTEN HER: