Treefight for Sunlights popmusik bliver skabt af fælles minder, familiefølelser og ønsket om at have det godt

– Vi vil bare gerne have det godt og lave noget musik, der betyder noget. Det lyder simpelt, men det kan faktisk være svært.

Ordene kommer fra Morten Winther Nielsen og skal beskrive, hvad meningen er med det hele – med musikken og bandet Treefight for Sunlight, som foruden ham selv udgøres af Mathias Sørensen, Christian Rohde Lindinger og Niels Kirk, og som lørdag spillede de for anden gang på SPOT Festival.

– Det er enormt fedt at spille på SPOT igen. Her er en særlig stemning, der tænder os, og de, der kommer, er her virkelig for at opleve musikken. Der er lidt mindre fadølsstemning end så mange andre steder, siger Mathias Sørensen, som med egne ord stadig sitrer ovenpå koncerten på Voxhall, hvor publikum fik en smagsprøve på bandets alternative indie-inspirerede popmusik.

Søskendeknuder bag kulissen

Bandets samarbejde er ikke nogen ny opfindelse. Med undtagelse af aarhusianske Niels Kirk har bandet oprindeligt sine rødder i den nordjyske by Støvring. Det var her, de unge musikere fandt sammen om musikken helt tilbage i 5. Klasse. Siden har de holdt sammen og udviklet et særligt forhold.

– Det giver nogle søskendelignende knuder imellem os, som man er nødt til at tage fat på. Forholdet imellem os er specielt, men det er faktisk svært at forklare, præcist hvordan det påvirker os, fordi det bare altid har været sådan, men det giver os i hvert fald en fælles referenceramme og mange fælles minder, siger Mathias Sørensen.

Indtil videre har det udefinerbare forhold mellem de fire fyre bragt to pladeudgivelser med sig. Treefight for Sunlights andet album udkom under titlen “Pizza” den 7. april.