Den splinternye R&B sanger Karl William skaber sine melankolske sange ud af kaos.

Han er kun 19 år gammel og offentliggjorde sin første sang så sent som sidste sommer. Alligevel er han allerede udråbt til landets nye håb indenfor R&B-genren af musikmagasinet Soundvenue.

Men den aarhusianske musiker Karl William tager sig ikke så meget af de storslåede mærkater, som musikbranchen har travlt med at klistre på ham.

”Jeg bliver da utrolig glad, når folk siger sådan noget om mig, men så tænker jeg heller ikke mere over det. Jeg har haft et virkelig godt år, og er taknemmelig for omtalen, men jeg er også glad for, at jeg ikke blevet overhypet,” siger Karl William.

Trives bedst i kaos

Karl William har spillet under sig eget navn i akkurat et år. Indtil da havde han spillet under navnet Wicked, men det ændrede sig, da han fandt sammen med tre andre fyre i kunstnerkollektivet Hukaos, som spiller og skaber musik sammen.

”De har haft en kæmpe indflydelse på alt. Vi skaber det meste af vores musik sammen, og det er helt klart sådan jeg kan lide at arbejde. Jeg sidder som regel og skriver mine tekster, mens de andre skaber beats,” siger Karl William.

Da Karl William blev en del af Hukaos, var det også der, hvor han droppede aliaset Wicked. Ikke alene det, han slettede også alting, som han havde komponeret tidligere. Det kan måske lyde drastisk, men for Karl William giver det god mening.

”Min gamle musik var elendig dårlig i forhold til det, som jeg laver nu. Det hele faldt bare i hak, det er lidt ligesom at blive forelsket, det hele føltes bare rigtigt,” forklarer Karl William.

Aarhus er min by

Lørdag aften bliver Karl Williams første koncert på SPOT Festival, og det her noget helt særligt, når det er hans egen fødeby, som det handler om.

”Aarhus er min by, så det bliver helt vildt fedt at stå på scenen i aften. Jeg passer også godt ind i de her små sets. Det er jeg vant til, når jeg har spillet som DJ, så det bliver rigtig godt,” siger Karl William.

Karl Williams nye musikalske vej har indtil videre givet ham en plads på Soundvenues liste over sidste års ti bedste udgivelser, muligheden for at opvarme for bandet When Saints Go Machine, ligesom han blev en af Vegas Udvalgte – en snæver skare af talenter, som får mulighed for at optræde på spillestedets scene.
Karl William spiller klokken 22.30 og tager numre med fra sin spritnye EP ’Døende’