Lykke Li’s tidligere back up sangerinde kom med sit eget band, og publikum var med hele vejen.

 

Svenske Naomi Pilgrim har været i lære hos sine landssøstre Lykke Li og Agnes Carlsson, og nu er turen så kommet til, at hun optræder med egne sange. At dømme efter publikums reaktion, så kommer Naomi Pilgrim til at gå gode ting i møde.

 

Lydtæppet er køligt og minimalistisk i Naomi Pilgrims verden, ikke lige umiddelbart det mest oplagte akkompagnement til en stor, varm soulvokal, men det kan sagtens lade sig gøre. Det beviste Naomi Pilgrim da hun besteg scenen.

 

Selvom der var nogle kommunikationsbrister på vejen, Naomi Pilgrim talte et hurtigt, klingende svensk, så tog det danske publikum entusiastisk imod sangerinden og hendes band. Musikken talte tydeligvis sit eget sprog.

 

Naomi Pilgrims første hit var No Gun, som hun også spillede lørdag aften, men det var de tungeste sange, som tiltrak sig det største bifald under koncerten.

 

”Denne sang handler om längtan, længsel, det er et tema, og det er godt,” sagde hun med et glimt i øjet, før hun sparkede i gang i en kærlighedsballade med tonsstunge trommer, der fik publikum til at vugge i sæderne.

 

De tunge beats var oplagte til et dansegulv sent på aftenen, og Naomi Pilgrim vrikkede ivrigt rundt på scenen. Til sidste overgav publikum sig også, og hoppede op af sæderne for at vrikke med deres skvulpende fadøl. De var tydeligvis kede af at give slip på hende efter 30 minutter.