Foto: Jonas Kjærgård

Marie Fjeldsted, alias Penny Police, har slået pjalterne sammen med den klassiske komponist Signe Lykke i projektet Join Forces. Pigerne har i samarbejde komponeret nogle helt nye numre akkompagneret af et 10 mand stort orkester. Join Forces kan opleves live for første gang kl. 20:30 lørdag i Lille Sal i Musikhuset. I forbindelse med aftenens koncert mødtes vi med Signe Lykke til en snak om projektet Join Forces og forventninger til koncerten.

Marie Fjeldsted og Signe Lykke kender hinanden fra gymnasiet, men indledningen til projektet Join Forces fandt sted flere år efter de dimitterede, og efter at de hver især har bevæget sig i forskellige retninger musikmæssigt. Det var nemlig efter et tilfældigt møde i Ribe Domkirke en juleaften, hvor snakken faldt hen på et ønske om flere vovede kreative samarbejder imellem det rytmiske og det klassiske på den danske musikscene. Denne snak udviklede sig så til en konkret mulighed, da Marie kontaktede Signe noget tid senere med ambitioner om at lave det værk på baggrund af et sådant samarbejde mellem det rytmiske og det klassiske.

“Så begyndte vi at arbejde sammen, primært med udgangspunkt i Maries sange, som jeg så har fået lov til at lege ret meget med, men det er stadig holdt i hendes ånd. For vi har ikke været interesserede i at lave et Penny Police-projekt, der bevæger sig langt væk fra hvad Penny Police egentlig står for, nemlig det melodisk stærke og simple lydunivers. Det har vi prøvet at bibeholde, men med nogle lidt andre farver og nogle andre instrumenter, og så er der det her møde mellem nogle klassiske musikere og nogle rytmiske musikere,” fortæller Signe Lykke.

Hvad er jeres forventninger til aftenens koncert?

“Jamen vi er mega spændte! For det første er vi meget taknemmelige for at få lov til at spille i så dejligt et rum, som Lille Sal er, og derudover er vi jo bare rigtig spændte, fordi vi ikke har optrådt sammen før, og det ér jo et eksperiment. Der er mange ukendte faktorer, når man sådan er ude og eksperimentere og lege og prøve grænser af. Det har lydt møg-godt i øveren, og jeg er personligt stor tilhænger af at lege i spændingsfelterne og i de områder, hvor man ikke er helt sikker. Jeg glæder mig rigtig meget til det! Det er en meget levende performance på flere forskellige planer. Og så er det jo SPOT, det er for fedt. Det er simpelthen for fedt.”

Udover at være Join Forces’ debutkoncert, fungerer koncerten også som EP-release. Dog får de første 25 personer til koncerten et gratis eksemplar af EP’en, så skynd dig ned til Lille Sal kl. 20:30, hvis du vil have fingrene i den fine plade, og høre de nye friske toner fra Penny Police og Join Forces!