Oplev Peter Sommer både på lærredet og live på scenen, når SPOT åbner filmprogrammet fredag den 2. maj på Godsbanen.

SPOT tager hul på tre dages gratis filmprogram med en kombineret filmpremiere og live koncert med Peter Sommer på Godsbanens Åbne Scene fredag 2. maj kl. 15.30. Filmen 1000 sek. er Jens Folmer Jepsens tilfældighedsportræt af sangeren fra Skanderborg, som efter visningen spiller live i selskab med pianist Palle Hjorth.

En fin bagatel
”Jeg vil kalde filmen for en bagatel – men forhåbentlig en fin én af slagsen.”

Sådan betegner Jens Folmer Jepsen selv sin portrætfilm 1000 sek. om Peter Sommer, der kommer helt frisk fra klippebordet til premiere på SPOT.

Oprindeligt skulle filmen have fulgt Peter Sommer i processen mellem to pladeudgivelser, men det projekt strandede, og i stedet landede optagelserne hos Jens Folmer Jepsen og klipper Lasse Hoile.

”Vi fik kort sagt en rodet kasse med filmstumper og frie hænder til at få noget ud af det”, fortæller instruktøren, som de fleste kender som direktør for Aarhus Festuge, men som også har en række tv- og filmproduktioner bag sig.

Inspiration fra Højholt
For at få greb om materialet hentede Folmer Jepsen inspiration fra Per Højholt og den eksperimenterende dagbogsroman 6512, hvor siderne er kastet op i luften og samlet i en ny rækkefølge.

”Man kan godt sige, at 6512 er et formmæssigt forbillede for filmen. Vi har taget optagelserne op i tilfældig rækkefølge og undervejs haft en korrespondance med Peter Sommer om alt det, optagelserne gjorde mig nysgerrig efter at spørge ham om,” siger Folmer Jepsen.

Filmen består således af en række scener med Peter Sommer ledsaget af en facetime samtale mellem ham og Jens Folmer Jepsen om f.eks. det at gå rundt og være bange for at blive afsløret. Mens portrættet tager form, tæller filmen systematisk ned fra spillelængden på 1000 sekunder – deraf titlen.

Den forhåbentlig fine filmbagatel kan ses fredag 2. maj kl. 15.30 på Åbne Scene på Godsbanen, og som altså følges op af Peter Sommer selv, der spiller et live set flankeret af pianist Palle Hjorth.

Der er fri entré til begge dele, og adgang foregår efter først til mølle.