League Of Extraordinary Gentlemen er historien om et musikalsk virtuelt samarbejde på tværs af atlanten. Det er samtidig historien om det noget specielle makkerpar; den danske elektromusiker Simon Muchinsky fra When Saints Go Machine og den amerikanske gangster rapper NOTE.

Til SPOT vil det både være muligt at opleve de to live på scenen og se musikdokumentaren om deres transatlantiske samarbejde.

Vores mål er at forene hiphop og elektronisk musik, men samtidig også at udfordre hinandens kunnen indenfor begge genrer, og derved skabe en lyd som samtidig med, at den er genkendelig og personlig, forhåbentlig også åbner folks øjne for det store potentiale vi ser i en mere eksperimenterende del af den urbane genre

Simon Muchinsky om samarbejdet med rapperen NOTE

I 2007 startede League Of Extraordinary Gentlemen at udveksle idéer og producere musik over Skype og andre onlinetjenester. Det førte i sommeren 2012 til et kassettebånd på det danske pladeselskab Tambourhinoceros og en EP på det amerikanske pladeselskab Proximal. Først i efteråret 2012 mødte de hinanden for første gang i et fysisk studie i NOTE’s hjemby Sam Diego, Californien.

Nu er de atter sammen igen i San Diego. Denne gang for at gøre sig klar til en SPOT-optræden til maj, og med sig har de videoproduktionsselskabet KnockKnock, som i forbindelse med koncerten på SPOT præsenterer en dokumentar om duoens transatlantiske samarbejde.

– Dokumentaren tager seeren med på en rejse gennem NOTE og Simon’s arbejde og proces. Første del vil vise Simon her i Danmark, hans tanker og hans Skype-samtaler med NOTE. Anden del finder sted i San Diego og viser, hvad der sker, når de to artister mødes. Hvordan de arbejder, hvordan de udvikler hinanden og hvordan de sammen producerer deres musik, skriver KnockKnock om dokumentaren.

Se KnockKnocks musikdokumentar til League Of Extraordinary Gentlemens koncert på SPOT Festival 1. – 4. maj.