Hvordan nytænker man måden at portrættere komponister og deres musik? Det har dokumentarinstruktør Michael Madsen og ensemblet SCENATET spurgt sig selv om, og svaret kan man opleve i Dokumentarkoncert #2 – Niels Rønsholdt.

SPOT går i stigende grad på opdagelse i krydsfeltet mellem film og musik. Blandt andet ved at præsentere Dokumentarkoncert #2 – Niels Rønsholdt, en original krydsning mellem stumfilmsdokumentar og live kompositionsmusik. Værket er et portræt af den internationalt anerkendte komponist Niels Rønsholdt, som er kendt for at gå nye veje inden for den moderne kompositionsmusik og gerne selv er en del af opførslen af sine værker. Det er han også denne gang både på scenen og lærredet.

Det starter som en ren dokumentarfilm, hvor Rønsholdt bliver ringet op af Michael Madsen og siger ja til at filme sig selv via et fastspændt kamera i et antal dage på sin færden rundt i forskellige storbyer. Herefter bliver lydsiden overtaget af det 11-mand store ensemble SCENATET, der live på scenen opfører Niels Rønsholdts musik til dokumentarens lydløse nærbilleder.

Ud af dette film-musikmøde vokser et fascinerende portræt, hvor filmen åbner op for musikkens mange lag og omvendt. Konceptet er udviklet af Michael Madsen, som er kendt for sin prisbelønnede dokumentar Into Eternity fra 2009, og kunstnerisk leder af SCENATET Anna Berit Asp Christensen. Med Rønsholdt som tredje hjul er der lagt op til en tværkunstnerisk oplevelse uden sidestykke.

Læs mere om SCENATETNiels Rønsholdt og Michael Madsen.

Ide og koncept: Anna Berit Asp Christensen og Michael Madsen
Støttet af: Århus Kommune, AUT, SNYK, DKF og Augustinus Fonden