Lørdag var Ridehuset omdannet til et modemekka. Tre gratis arrangementer løb af staben, hvor der var mulighed for at bytte tøj, købe sneakers og spotte upcoming designtalenter.

Den store hal som udgør Ridehuset, husede i dag en tøj-byttebørs, et Sneakers Corner samt designudstillinger fra studerende og færdiguddannede designere.

Det var SPOT Royal, som stod for de tre nye arrangementer i samarbejde med bl.a. VIAUC, Fashion Hub, NewS*** og Wave.

Byt til nyt

”Byt dit gamle tøj til nyt,” stod der over Ridehusets indgang.

Ved tøj-byttebørsen havde man mulighed for at aflevere et stykke tøj, hvorefter man havde fri mulighed for at vælge et eller flere stykker tøj– tøj som andre havde afleveret.

”Der er ingen restriktioner, hvad angår mængden af tøj man må tage med sig hjem. Selv, hvis du bare afleverer ét stykke tøj, må man gerne tage flere stykker – bare, hvad man selv synes er fair,” sagde Emilie Hove Gyldensted, frivillig SPOT-medarbejder.

Der var dog også mulighed for at få helt nyt tøj med hjem, da både Nümph og Anerkjendt havde sponseret tøj til byttebørsen. Der var også rig mulighed for gøre sig nogle fund. Blandt andet fortalte SPOT-frivillig Maria Refsgaard om en lækker designerfrakke, som i ny-pris skulle have meget dyr.

”Ingen har set den, men vi har hørt om den. Den er nærmest mytisk,” sagde Maria.

Sælg dine sneakers

I Sneakers Corner kunne man aflevere sine brugte sneakers og fastsætte en mindstepris, som pigerne skulle forsøge at sælge dem til.

Inden Sneakers Corner lukkede, kom man tilbage til standen for at få udleveret de penge, som pigerne havde solgt sneaksne for. Hvis det ikke var lykkedes dem at sælge, fik man dem igen.

Jacqueline Akselsen var en af pigerne, som stod i Sneakers Corner, og hun var begejstret for arrangementet.

”De fleste sneakers er unisex, så vi får mange forskellige mennesker forbi. Vi har fået solgt en del,” fortalte hun.

Platform for nye designere

SPOT Festival er ikke kun en platform for nye talenter indenfor musikken og filmen, men også for unge designere. I Ridehuset kunne man se udstillinger fra både studerende og færdiguddannede designere.

”Arrangementet fungerer som en platform for os designere – et slags showroom, hvor vi viser vores arbejdsprocesser,” fortalte Vibeke Nygaard, designstuderende ved TEKO.